Kako je kazao Ivan Rukavina, direktor prodaje Unilinea, tvrtka je na scenu stupila optimistično i agresivno, posebno nakon što je grupacija u 2023. godini ostvarila promet na razini 55 milijuna eura te dobit od 2,6 milijuna, što je rast od 29, odnosno 40 posto u 2023. godini.

Rukavina je napomenuo kako je kompanija u segmentu incoming turizma za 2024. uspjela više-manje zadržati prošlogodišnje cijene, iako je to bilo poprilično izazovno, ponajviše zbog činjenice da hotelijeri koji posluju u Hrvatskoj, i koji su partneri Unilinea, i dalju nastavljaju s praksom rasta cijena.

“Rast cijena hotela u Hrvatskoj nastavlja se, i one su, od grupacije do grupacije, od početka ove godine rasle od sedam do 15 posto. Kako poslujemo i u Sloveniji, možemo reći da tamo nemamo takvih problema te kako na tom tržištu rast cijena ipak nije toliki kao u Hrvatskoj. Naravno, neki su partneri objektivniji od drugih, ali većina i dalje diže cijene, i to neovisno o tome jesu li ulagali u kvalitetu ili ne”, kazao je Rukavina.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Image by Rodrigo Salomón Cañas from Pixabay