Zabrinjavajuće je što u posljednjih godinu i pol nesposobnost institucija metastazira pokazujući sve otvorenije njihovu slabost, unatoč povremenom prividu da rade svoj posao. Prosvjedi protivnika covid-potvrda diljem zemlje, koji bi u jednom trenutku mogli krenuti i u rušilački pohod, upravo su posljedica nedosljednih odluka i izgubljenog autoriteta institucija

Ovo je sada već postalo zabrinjavajuće: institucije ili ne rade svoj posao, kao što pokazuje primjer DORH-a i USKOK-a, ili jedna drugu sabotiraju, i to sada već sasvim otvoreno, kao što radi predsjednik Republike Zoran Milanović. Nemojmo se zavaravati, već pogledajmo istini u oči i shvatimo stvari ozbiljno. Institucije pucaju po šavovima i bojimo se da su napukline posljednjih godinu i pol od početka pandemije sve veće i veće te da vode prema urušavanju. Za sada se urušila ‘samo’ optužnica u predmetu ‘Veliki Agrokor’, no rupa koja je nastala više nalikuje na bezdan negoli na onu koju ćemo uspjeti zatrpati. Još samo da se ne počne i širiti.

Najveći je problem što oni koji bi trebali rješavati takve rupe ili, uljuljkani u svoje pozicije, nisu ni svjesni situacije ili pak ne žele priznati svoje propuste.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay