ZAGREB, 18. travnja 2017. (Hina) – U najvećoj hotelsko-turističkoj kompaniji u Hrvatskoj Valamar Rivieri od 1. lipnja svi stalno zaposleni i sezonski radnici imat će minimalna neto primanja od 4.000 kuna, slijedom dogovora sa sindikatima o povećanju osnovne plaće za ovu godinu, izvijestili su u utorak iz Valamara.

“Od 1. lipnja svim svojim stalnim i sezonskim zaposlenicima osigurat ćemo minimalni mjesečni neto primitak od 4.000 kuna, čime još jednom potvrđujemo svoju čvrstu poziciju jednog od najkonkurentnijeg i najpoželjnijeg poslodavca u Hrvatskoj. Pravo na ovu garanciju stječu svi zaposlenici Valamara koji su u mjesecu odradili puni fond sati, a ako bude potrebno, radnicima čiji puni fond sati ne osigurava taj minimalni neto primitak, Valamar će uplatiti razliku”, naglašavaju iz Valamara, poručujući da time dodatno motiviraju svoje zaposlenike čija je izvrsnost u pružanju usluge ključna za zadovoljstvo gostiju i uspjeh kompanije.

Napominjući kako su povećanje osnovne plaće za ovu godinu za stalne i sezonske radnike za ukupno 6 posto postigli u dogovoru sa sindikatima, iz te kompanije objašnjavaju da će povećanje osnovne plaće od 1. lipnja biti 1,5 posto, a od 1. prosinca od 2 posto, uz istovremeno povećanje koeficijenata za dodatnih 2,5 posto za gotovo 50 ključnih i deficitarnih zanimanja.

“Time će u 2017. gotovo 2.000 Valamarovih zaposlenika na ključnim poslovima, poput sobarica, čistačica, kuhara, konobara i dr., osim povećanja osnovne plaće od 3,5 posto, u prosjeku dobiti i dodatnih 8 posto kroz povećanje koeficijenata za njihova zanimanja, što znači da za ovu godinu Valamar povećava sveukupnu masu plaća za 6 posto”, kažu iz Valamara.

Podsjećaju da su i zadnjih godina, u suradnji sa socijalnim partnerima i u skladu s razvojnom strategijom, znatno povećavali osnovnu plaću. Kao rezultat sveobuhvatnog strateškog pristupa politici upravljanja plaćama i nagrađivanja zaposlenika, prosječna plaća u Valamaru za 2016. bila je za 29 posto viša od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj, a za 6 posto veća od prosječne plaće na razini.

Uz to, imaju, kako kažu, aktivirano 17 različitih programa nagrađivanja koji se podjednako odnose na stalne i sezonske radnike i omogućavaju zaposlenicima kvalitetna dodatna primanja.

“Sve te inicijative pridonijele su tome da je Valamar Riviera 11. godinu zaredom nagrađena certifikatom Poslodavac partner, pri čemu je Valamar jedina turistička kompanija smještena među pet najboljih Poslodavaca partnera u Hrvatskoj”, ističu iz te tvrtke.

(Hina)