Porezne olakšice, jednostavnost upravljanja i fleksibilnost samo su neke od prednosti koje nudi dugoročni najam vozila u poslovne svrhe

Nije tajna da živimo u vrlo izazovnim vremenima, kako privatnim, tako i poslovnim. Tvrtke u svakoj industriji bore se za vrhunske talente, a nove generacije posloprimaca imaju drugačije prioritete nego prijašnje. Prema istraživanju tvrtke Fast Company, za pripadnike generacije Z plaća je vrlo važna, baš kao i radne beneficije te briga o mentalnom zdravlju na radnom mjestu. No, suprotno očekivanjima, rad na daljinu koji se veže uz ovu generaciju nije se pokazao tako visokim prioritetom. Generacija Z zapravo želi raditi iz ureda jer većina njih nije imala praksu uživo niti je išla na službeni put.

Sve ove činjenice pokazuju kako je nužno da su poslodavci kreativni kada je riječ o pružanju najboljih uvjeta zaposlenicima, ali i zadržavanju kvalitetnih radnika. Osim plaće, godišnjeg odmora i balansa između poslovnog te privatnog vremena, poslodavci su zbog mlađih generacija prepoznali veću potrebu za još jednom pogodnosti – službenim vozilom. Naime, istraživanje konzultantske tvrtke McKinsey pokazalo je da mlađe generacije nisu toliko zainteresirane za posjedovanje automobila zato što si ih ne mogu priuštiti.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay