“Bože dragi, svi će nas ovoga ljeta pregazit. Pogledajte što rade Grci i Turci… Zovu sve kod sebe, obećavaju brda i doline. Nekima neće, čitam, trebati ni potvrda o cijepljenju, možda se neki turisti neće trebati ni testirati.

Potpisuju se sporazumi između zemalja… Pa gdje smo tu mi?! Kasnimo, debelo kasnimo. Koja su pravila igre? Kod nas se ništa ne zna. Čekamo što će nam reći Bruxelles, a gori nam pod nogama”, nervozno nam je uzvratila jedna splitska iznajmljivačica na upit ima li ikakvih rezervacija za ovo ljeto.

Nula, reče nam i ošine jezikom po COVID-u, cijepljenju, državi i ministrici, turističkoj strategiji i promociji, u strahu od još jednog ljeta bez gostiju. Ono 2020. nekako je preživjela, ali ako joj i ovoga ljeta apartman bude prazan, ne zna kako će dalje, bez jedinog prihoda od kojega uzdržava obitelj. Pa se trudi sama koliko može – oglašava smještaj na sve strane i istodobno preuređuje apartman nastojeći podignuti kvalitetu usluge. O da, i strepi, željno iščekujući notifikaciju o rezervaciji. A gostima ni traga ni glasa.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr