Rad od kuće u pandemiji covida bio je slamka spasa za mnoge tvrtke te ga je velik broj ljudi objeručke prihvatio i nastavio prakticirati i nakon nje. No s vremenom su isplivale na površinu i njegove negativne strane, pa su poslodavci pokušali na sve moguće načine ponovno namamiti svoje radnike u urede. Sada se neki odlučuju i na nešto drastičnije mjere

Više rada od kuće, manji bonusi ili u nešto radikalnijoj verziji – otkaz. Nova je to mantra sve većeg broja velikih zapadnih korporacija. Na takve mjere su se odnedavno, u ovoj ili onoj varijanti, između ostalog odlučili Google, JPMorgan, Meta i Amazon. Kako stvari stoje, radnike u različitim sektorima čeka slična sudbina – za određene poslovne naknade morat će ipak potezati češće do ureda.

Ne iznenađuje činjenica da poslodavci žele revitalizirati standard prisutnosti kao jedno od mjerila učinkovitosti radnika. Još kad smo bili u školskim klupama na prisutnost na nastavi gledalo se kao na još jednu stepenicu prema uspjehu. Tako je i dolazak na posao desetljećima bio temelj poslovne kulture. Pa i sada, i nakon što se fleksibilni model rada uvriježio u svakodnevnoj praksi, prisutnost u uredu za poslodavce ima samo pozitivne konotacije.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay