Poduzetnički inkubator Pismo iz Novske otvorio je prijave za novi – osmi program edukacije za učenje izrade videoigara. Polaznici uče kako proizvesti videoigre u programima Unity i Blender, a edukacije su besplatne, poručuju iz Pisma, na čijim je edukacija već sudjelovalo 240 polaznika.

Važan dio programa je i činjenica da su polaznici tijekom edukacija plaćeni kroz mjeru osposobljavanja na radnom mjestu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zahvaljujući kojoj primaju minimalnu hrvatsku plaću i putne troškove.

Zaposli se 70% polaznika
”Uza sve ono što radimo u centru hrvatske gaming industrije, edukacije su najvažnije jer su temelj svega. Prije svakog početka edukacije dobro analiziramo postojeće trendove na tržištu, ali i kakvi projekti se očekuju u skorijem vremenu i edukacije usmjerimo upravo u tom pravcu”, poručuju iz inkubatora.

Inkubator u Novskoj, u koji je uloženo 3,31 milijun eura, tako danas broji 70-ak startupova od kojih su neki, poput Hiroma Designa, koji je razvio edukativnu aplikaciju Moopies, postigli velik uspjeh.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay