Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj (FICC) u suradnji s konzultantskom tvrtkom Deloitte predstavilo je jučer novo izdanje Bijele knjige 2020. “Konkurentnost nema alternativu” autora Velimira Šonje.

Na predstavljanju Bijele knjige, okupljenima se obratila i Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe u čijem su vlasništvu Telemach Hrvatska, nacionalni TV kanali Nova TV te Doma TV kao i N1 televizija i Sport klub.

Ono što se sada događa je primjer toga da zakon i zakonski okvir ne idu na ruku pravoj tržišnoj utakmici od koje će hrvatski građani imati koristi.

Uspjeli smo stvoriti sjajne proizvode u smislu sadržaja. Imamo Sportklub s najboljim sportskim sadržajem iz cijelog svijeta. N1 je najgledanija kabelska televizija, ali budući da zakon omogućava situaciju u kojoj dva operatora dominiraju tržištem telekomunikacijskih usluga, uključujući distribuciju naplatne televizije, te zauzimaju 90 % tržišta, događa se da se kanali koje ljudi vole i gledaju uklanjaju s tržišta, a mi ih ne možemo direktno ponuditi korisnicima.

Dakle, ovo je s jedne strane vrlo žalosna situacija za medije, a s druge strane imate telekomunikacijskog operatora – Tele 2, odnosno Telemach Hrvatska, koji se ne može natjecati s druga dva operatora u pogledu svih usluga.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: United Group