Drugi po domaći telekom operater Vipnet kreće s Vip Metronet business solutions odnosno objedinjenom uslugom namijenjenom poslovnim korisnicima, ističe Sanjin Katinić, glavni direktor za segment poslovnih korisnika u Vipnetu i član Uprave Metronet telekomunikacija.

U veljači ove godine Vipnet je uspješnim završetkom procesa preuzimanja postao većinski vlasnik Metroneta, a od 1. prosinca 2017. godine okreće se nova stranica u poslovanju Vipneta i Metroneta. Od toga dana na tržištu djeluju pod novim zajedničkim brendom kao jedinstvena cjelina u pružanju telekomunikacijskih i ICT usluga poslovnim korisnicima – Vip Metronet Business Solutions.

“Trenutno imamo 70 tisuća poslovnih korisnika, prije je samo Metronet imao 4600 korisnika. Dio od oko 2600 korisnika imao je i fiksne i mobilne usluge. Dostupnost usluga je u 70 gradova u Hrvatskoj. U mobilnom segmentu 39 do 40 posto, dok je po prihodu imaju 30 posto tržišta u poslovnom segmentu. Cilj je izjednačavanje u fiksnom i mobilnom segmentu u tri do pet godina. U Metronetu smo se jako oslanjali na optičku infrastrukturu, a sadašnjom sinergijom donosimo nove mogućnosti i rješenja”, ističe Katinić.

Vip Metronet Business Solutions spaja najbolje prakse Vipneta i Metroneta, dva cijenjena brenda među poslovnim korisnicima, prepoznata po najvišem stupnju zadovoljstva korisnika, kvaliteti i inovativnim ICT rješenjima. Primarni cilj našeg zajedničkog poslovanja je trajno održati visoku razinu zadovoljstva naših korisnika. Spajanjem portfelja usluga Vipneta i Metroneta, naši poslovni korisnici na raspolaganju imaju apsolutno sve usluge u domeni telekom i ICT sektora, koje su potrebne za moderno poslovanje. Kroz objedinjenu i neovisnu Vip Metronet mrežu povećavamo svoju dostupnost u svim krajevima Hrvatske i unaprijeđujemo kvalitetu naše usluge.

„Vip Metronet svim poslovnim korisnicima bez obzira na veličinu i opseg poslovanja pruža vrhunsko korisničko iskustvo kroz rješenja prilagođena njihovim potrebama. To osigurava zajednički tim stručnjaka u kojem objedinjujemo najbolja znanja, iskustva i pristup, a s povećanim kapacitetima ćemo moći individualno pristupiti značajno većem broju korisnika“ ističe Katinić.

Nova Vip Metronet ponuda objedinjena u brendu Vip Metronet Business Solutions predstavljena je u suradnji s korisnicima Vip Metronet telekomunikacijskih i ICT rješenja koji su na panelu iznijeli svoja očekivanja od providera i iskustva u korištenju telekomunikacijskih usluga iz pozicije poslovnih korisnika. Na panelu su sudjelovali Zvonko Kostelić, IS&T manager DHL International, Matija Krznar, direktor Urban Mobility i osnivač Spin Cityja, Ivan Milas, voditelj projektne prodaje Alarm automatika i Vedran Šupuković, direktor tvrtke C.I.A.K.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info