ZAGREB, 30. svibnja 2017. (Hina) – Tvrtka Vipnet dodijelila je u utorak nagrade “digitalnim herojima-malim poduzećima” Async, Urban Mobility i Pointers, za najbolju primjenu digitalnih alata u poslovanju.

Nagrade je Vipnet dodijelio na temelju natječaja “Heroji digitalnog doba”, a od 10 finalista stručni žiri je odabrao troje najboljih, rečeno je na današnjoj dodjeli nagrada u prostoru HUB385 u Zagrebu.

Pobjednici su uz priznanja dobili i mogućnost sudjelovanja u promotivnoj kampanji Vipneta, edukaciju ili poslovno savjetovanje, izradu profesionalnih fotografija i video sadržaja te mobilne uređaje.

Pritom je istaknuto da su glavni kriteriji za odabir pobjednika bili kreativnost i inovativnost proizvoda, usluga i poslovanja, s naglaskom na digitalni način poslovanja, što sve pobjedničke tvrtke imaju.

Dvostruki pobjednik Pointers je tvrtka koja se bavi predstavljanjem turističkih destinacija i atrakcija putem VR 360° materijala, snimaka dronom, HD slika i video materijala, te ima i svoju mobilnu aplikaciju, a uskoro kreće i s webshop prodajom.

Tvrtki Async digitalna komunikacija je ključna u poslovanju s obzirom na to da je pokrenula nekoliko digitalnih brendova i proizvoda, među kojima se ističe startup MyBeeLine kao sustav za digitalizaciju i potporu u pčelarstvu.

Urban Mobility je pokrenuo car sharing uslugu Spin City, koja omogućava korištenje vozila na digitalni način putem aplikacije.

“Natječaj za najbolje male poduzetnike u Hrvatskoj pokrenuli smo prošle godine kako bismo istaknuli pojedince koji stvaraju i grade uspješne obrte i tvrtke te time doprinose razvoju zajednice u kojoj djeluju. Ove smo godine naglasak stavili na digitalizaciju kao nezaobilazni proces za sve poslovne subjekte koji se trude biti konkurentni i držati korak sa suvremenim zahtjevima poslovanja”, rekao je Renato Divjak iz Vipneta.

(Hina)