Više od 100 američkih gradova želi da Amazon kod njih izgradi svoje drugo sjedište jer ta internetska kompanija planira u to sjedište, koje će biti potpuno jednako onom u Seattleu. uložiti 5 milijardi dolara i otvoriti 50 tisuća novih radnih mjesta.

Amazon je 7. rujna objavio da traži lokaciju za svoje drugo sjedište, a svi zainteresirani gradovi morali su do četvrtka predati svoje ponude. Odaziv je velik jer će to ulaganje stvoriti i desetke tisuća drugih poslova u građevinarstvu te u okolnoj zajednici.

Više od 100 gradova je izrazilo interes za udomljavanje novog Amazonovog sjedišta, doznaje se iz te kompanije. Među ostalim, Boston, Miami, Austin, Dallas, Chicago, Cleveland, Oklahoma City, Salt Lake City, New Jersey, Pittsburgh, Kansas City, Phoenix, Nashville, Memphis, Detroit…

Amazon je u pozivu zainteresiranima, između ostalog, naveo da traži gradsko područje s više od milijun stanovnika, stabilno i povoljno poslovno okruženje, blizinu međunarodnog aerodroma i glavnih prometnica, dostupnost javnog prijevoza te postojanje urbanih i prigradskih područja koja imaju mogućnost privlačenja i zadržavanja talenata za tehniku.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu