Sve više građana ulaže u investicijske fondove i lani je u odnosu na godinu prije broj ulagatelja porastao za šest posto, a imovina fondova porasla je za 6,5 posto, istaknuto je u četvrtak na dodjeli godišnjih nagrada “Top of the funds”, za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima za 2017.

Predsjednik Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvoje Krstulović iznio je podatak kako je u Hrvatskoj tijekom prošle godine za 6,5 posto narasla ukupna imovina investicijskih fondova u odnosu na godinu prije i iznosi 18,6 milijardi kuna.

U investicijske fondove što jednokratno, što višekratno, ulaže više od 220 tisuća naših građana, a broja ulagatelja lani je u odnosu na 2016. godinu porastao za šest posto, ističe Krstulović.

“Ljudi ulažu sve razumnije, sve dugoročnije, sve su više osviješteni o vlastitim rizicima ulaganja. Imovina je sve veća, sve više građana ulaže i brojem i iznosom”, rekao je Krstulović.

Cijeli članak možete pročitati na: hrportfolio.hr

Foto: Shutterstock