ZAGREB, 22. veljače 2017. (Hina) – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je kroz dvije nove isplate iz Programa ruralnog razvoja isplatila više od milijun kuna za operaciju zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva, izvijestili su u srijedu iz Agencije.

Riječ je o dvije nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz mjere 4 (ulaganja u fizičku imovinu) Programa ruralnog razvoja za završeno ulaganje u sklopu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” – operacija 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”.

Tako je korisniku P.Z. Negoslavci u Vukovarsko-srijemskoj županiji isplaćeno je 541,4 tisuće kuna za ulaganje u nabavu opreme i poljoprivredne mehanizacije za zbrinjavanje stajnjaka, a obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Zvonko Krošlin 686,4 tisuće kuna za ulaganje u strojeve i opremu za utovar, transport i primjenu mineralnog i organskog gnojiva.

Po podatcima Agencije, do sada je korisnicima unutar Operacije 4.1.2. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno više od 30 milijuna kuna.

(Hina)