Nije se samo Hrvatska dosjetila poticati domaće turiste na ostanak u granicama države kako bi se novac namijenjen godišnjim odmorima tu i potrošio. Imamo novi problem vezano za sezonu. U državama iz kojih u Hrvatsku pristiže najviše turista aktivno se potiče odmor na domaćem terenu.

U utrku za goste snažno uključuju i same emitivne zemlje. Hrvatskoj su tako sada, uz Grčku, Španjolsku, Italiju, Tursku…, turističke suparnice i Njemačka, Italija, Austrija, Poljska, Češka… Popis država koje će dati sve od sebe kako bi što više domaćih turista zadržale unutar svojih granica i tako pomogle vlastitom gospodarstvu je i dulji, samo još sve vlade nisu objavile planove, piše Večernji list.

Već sada se spominje mogućnost vaučera koji bi se davali zaposlenicima za korištenje godišnjeg odmora u Češkoj i koji se ne bi oporezivali. Vrijednost tog vaučera bila bi oko 400 eura. Do kraja svibnja znat će se hoće li i Talijani dobivati financijsku potporu da provedu godišnji odmor u svojoj zemlji. Razgovara se o iznosima od 300 do 500 eura za aranžman s najmanje tri noćenja u nekoj talijanskoj destinaciji. Najave o uvođenju vaučera za domaće turiste stižu i iz Poljske.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay