U ovom kratkom vodiču predstavit ćemo nekoliko najboljih NFT marketa koja omogućuju kupnju, prodaju i prikupljanje NFT-ova:

OpenSea je market nezamjenjivih tokena (NFT) sa sjedištem u New Yorku a tvrtka je osnovana 2017. i jedna je od najpoznatijih a svakako jedan s najviše redovitih korisnika.

Rarible market NFT-ove na svojoj platformi kategorizira u umjetnost, fotografiju, glazbu, domene, DeFi, igre i ‘metaverzove’. 

SuperRare je osnovan 2018. godine i razlikuje se od ostalih po tome što na ovoj platformi radove mogu izlagati samo oni s pozivnicom jer SuperRare na svojoj platformi želi imati samo visokokvalitetne radove i teži tome da na platformi ima proporcionalan broj aktivnih kolekcionara i umjetnika. 

Mintable je NFT tržište sa sjedištem u Singapuru na kojem možete stvarati, kupovati i prodavati nezamjenjive tokene.

Nifty Gateway je jedno je od najboljih NFT tržišta, osnovano 2018. sa sjedištem u New Yorku.  Nifty je centralizirano tržište za digitalnu umjetnost u vlasništvu kripto mjenjačnice Gemini.

Foundation je platforma za digitalnu umjetnost u kojoj zajednica poziva umjetnike koje želi na platformi.  Nakon što se pridruže tržištu, pozvani umjetnici mogu stvarati i prodavati svoje NFT-ove.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay