Njemački proizvođač automobila Volkswagen preispituje budućnost Lamborghinija, Bugattija i Ducatija kako bi svoje poslovanje postavio na ekonomičnije osnove pri prijelazu na masovnu proizvodnju električnih automobila, rekli su izvršni direktori.

Uprava i direktori Volkswagena razmotrit će strategiju na sastanku u studenom te rade na novom „popisu obveza“ koje će kompaniji pomoći da više nego udvostruči svoju vrijednost, na 200 milijardi eura, rekao je jedan izvršni direktor.

Rezultat svega moglo bi biti tehnološko partnerstvo za sportske automobile s visokim performansama i za brendove supermotora, restrukturiranje ili nešto drugo, uključujući uvrštenje u burzovnu kotaciju i prodaju, rekla su dvojica direktora koji su željeli ostati anonimni.

„Brendove treba mjeriti novim zahtjevima. Elektrifikacijom, dosegom, digitalizacijom i kapacitetima za umrežavanje. Otvorio se novi manevarski prostor i svaki brend mora pronaći svoje novo mjesto“, rekao je.

Prošle je godine Volkswagen prodao 4.554 Lamborghinija, čija se cijena kreće od 200 tisuća do više milijuna dolara za posebne modele. Prodali su također 82 Bugattija, koji stoje milijune dolara te nešto više od 53 tisuće motocikala Ducati.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay