Prošlo je točno 36 dana od odluke Vrhovnog suda, koji je 20. prosinca prošle godine dovršio raspravu u slučaju švicarskog franka, no osim priopćenja koje je izašlo tog dana, do danas nije objavio mišljenje, koje utječe na najmanje 55 tisuća obitelji.

>> Odluka Vrhovnog suda: 55.000 obitelji ima pravo na isplatu, ali manju od očekivane

>> Vrhovni sud kaže da će pravna shvaćanja o švicarcima izraziti u konkretnim odlukama

Podsjetimo, priopćenje Vrhovnog suda o obeštećenju korisnika kredita u švicarskim francima izazvalo je podjednako negativne reakcije kako banaka, tako i korisnika kredita, ali i onih koji već dulje prate situaciju.

Gotovo se svi slažu da je Vrhovni sud odbio odgovoriti na pitanje imaju li korisnici kredita pravo na obeštećenje te svi s nestrpljenjem očekuju i pisanu sudsku odluku. 

Nova sjednica Vrhovnog suda o švicarcu?

Zašto se toliko čeka na objavu odluke, upitali smo Vrhovni sud još prošlog tjedna, no nismo dobili nikakav odgovor. Igor Metelko, odvjetnik koji je zastupao klijente koji su tužili banke, u kratkoj izjavi za Index kaže da je javnost već umorna od neizvjesnosti i nejasnih i konfuznih shvaćanja koje mora interpretirati.

Čelništvo udruge Franak, koje je bilo iznimno nezadovoljno odlukom Vrhovnog suda od 20. prosinca prošle godine, nada se da je odugovlačenje s objavom zapravo znak da se priprema obrat. Naime, u kuloarima se spominje čak i nova sjednica Vrhovnog suda s istom temom rasprave o švicarcu. No, krenimo redom.  

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay