I to brend pašteta čiji se marketing dosad – i to dosta uspješno, fokusirao na podizanje ugleda neuglednoj pašteti kao prehambenom artiklu. Na komuniciranje kvalitetnih sastojaka, vrhunskih receptura ili izostanka aditiva.

Kako smo od “Odabrale mame” došli do – NFT dropa? Pa, jednako kao što su u otprilike godinu dana NFT-jevi prošli put od WTF do toga da iskaču iz paštete!

Argeta je naposlijetku lansirala kolekciju simpatičnih GIF-ova, animiranih likova u obliku paštete, koji se ne kupuju za kritpovalute već se mogu osvojiti sudjelovanjem u nagradnom natječaju u kojem će vlasnik postati oni koji najoriginalnije napišu kojeg Argettyja žele i zašto. Tresla se NFT brda, rodio se tipični nagradni natječaj kojim se podiže aktivnost na društvenim mrežama!

Onokad Elon Musk kaže da je nešto marketinški buzzword

Kripto evangelisti, analitičari tehnoloških trendova i digitalni entuzijasti natjecali su se tko će nas bolje uvjeriti koliko NFT-jevi imaju smisla. Kad je došao još i metaverse sve se sklopilo u savršenu sliku – kao što danas na Amazonu kupujemo odjeću, za koju godinu ćemo mintati ili na NFT marketplaceovima kupovati odjeću za svoje virtualne likove. Ili namještaj i slike za virtualne kuće i urede. Vjerojatno i merch omiljenog glazbenika, da se pripremimo za njegov nastup u metaverseu.

A sve pod kapom weba3, vrlog novog decentraliziranog interneta u kojem digitalnim prostorom neće više gospodariti tek nekoliko tehnoloških divova.

Upada u oči činjenica da je čak i poznati ulagač u kripto i hodajući marketinški buzzword, Elon Musk, nedavno izjavio da misli da je web3 – marketinški buzzword.

A marketingaši kao da su jedva čekali neki novi buzzword.

S druge strane, ne krivim marketingaše što ih ne brine koliko nešto tehnički ili tehnološki ima smisla da bi na tome gradili kampanje. Vječno iste stvari na godinama istim digitalnim kanalima kao da su se malo izlizale. Luksuzni brendovi se povlače s Instagrama (Balenciaga je nedavno izbrisala sve objave osim posljednje revije kojom podržavaju Ukrajinu), neki objavljuju da neće više surađivati s influencerima, a neki se potpuno povlače s društvenih mreža.

Tko ne bi u takvoj situaciji lansirao limitiranu NFT kolekciju za ekskluzivnu zajednicu najvjernijih fanova?! Web3 donosi revoluciju u marketingu!

Cijeli članak možete pročitati na: netokracija.com