Gradsko vijeće Zadra u ponedjeljak je na izvanrednoj sjednici, održanoj elektronskim putem, donijelo mjere za pomoć gradskom gospodarstvu uslijed krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako se prve mjere odnose se na oslobađanje od plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu grada i zakupa javnih površina za trajanja zabrane rada.

Dukić stoga najavluje proračunske intervencije koje će uključiti smanjenje plaća u gradskoj upravi, ustanovama i tvrtkama u većinskom vlasništvu grada “tri plus tri mjeseca”.

Predlaže ukidanje vijećničkih naknada, zatim naknada za članstvo u upravnim vijećima javnih ustanova, naknada za članstvo u nadzornim odborima tvrtki u većinskom vlasništvu grada, obustavu financiranja rada udruga na tri mjeseca.

Najavljuje i smanjenje troškova javne rasvjete u gradu, odgodu novog načina naplate odvoza otpada na “tri plus tri” mjeseca, ističući kako se za za trajanja epidemije može očekivati smanjenje svih troškova osim onih neophodnih.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay