“Dani poslova u turizmu” u petak su u Zagrebu okupili više od 80 poslodavaca iz turističkog sektora te više od 5000 nezaposlenih koji su iskazali interes za radom u najpropulzivnijoj grani hrvatskog gospodarstva.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić ocijenio je kako se radi o odličnom odzivu na tu akciju koja se provodi treću godinu za redom.

“Cilj ove Vlade je aktivirati domaću radnu snagu i zato radimo ovakve manifestacije. U reformi mirovinskog sustava omogućili smo umirovljenicima da rade na pola radnog vremena. Tek krajnja linija obrane je uvoz radne snage i kvote, koje su velike, ali nadamo se da neće biti iskorištene”, kazao je Pavić.

Naglasio je da su ove godine dodatno osvježene mjere aktivne politike zapošljavanja te da je za zapošljavanje na raspolaganju dvije milijarde kuna, od čega 1,5 milijardi kuna za mjere aktivne politike zapošljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), a pola milijarde kuna za specijalizirane programe koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda.

Cijeli članak možete pročitati na: mrms.hr

Foto: Pixabay