Kako raste profitabilnost hrvatskih banaka, tako rastu i plaće vodećih ljudi. Vodeća banka u zemlji, Zagrebačka banka, objavila je poziv na glavnu skupštinu dioničara koja će se održati 13. prosinca, a na kojoj će se raspravljati o izvješću o primicima članova Uprave i Nadzornog odbora za prošlu godinu. Iz izvješća je vidljivo kako je predsjednik Uprave Ivan Vlaho prošle godine inkasirao u bruto iznosu 2,45 milijuna kuna fiksne plaće u koju se ubraja godišnja plaća, božićnica, regres i naknada za prijevoz.

Njegov zamjenik Dalibor Ćubela plaćen je malo više od dva milijuna kuna dok se fiksne bruto plaće članova Uprave Jasne Mandac, Slavena Rukavine, Spasa Blagovestov Vidarkinskyja, Gianluce Totara i Pavela Vintera kreću između 1,21 i 1,49 milijuna kuna. Najmanji iznos isplaćen je članici Uprave Tatjani Antolić Jasnić, 879.178 tisuća kuna. Uprava Zabe ima pravo i na ostale fiksne primitke u što ulazi korištenje službenog automobila u privatne svrhe, dopunsko zdravstveno osiguranje, uplate u dobrovoljni mirovinski fond, životno osiguranje, dio primitaka i obveznih davanja za radnike izaslane iz drugih zemalja koje plaćaju matične zemlje te ostala primanja u naravi.

Po toj osnovi Ivan Vlaho primio je još 2,51 milijun kuna, a Dalibor Ćubela 2,25 milijuna kuna. Iznad milijun kuna isplaćeno je Pavelu Vinteru (1,51 milijun kuna), Gainluci Totaru (1,26 milijuna kuna) i Spasu Vidarkinskyju (1,2 milijuna kuna).

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Image by martaposemuckel from Pixabay