ZAGREB, 3. veljače 2017. (Hina) – Zagrebačka županija i ove će godine poduprijeti manifestacije koje pridonose turističkoj ponudi županije za što je predvidjela 1,1 milijun kuna i raspisala natječaj na koji se zainteresirani mogu javiti do 1. ožujka, izvijestili su u petak iz te županije.

“Na natječaj se mogu javiti javne i ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika registrirana na području Zagrebačke županije koja organiziraju manifestacije na njezinom području, a maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100 tisuća kuna po pojedinom korisniku”, ističu iz Zagrebačke županije.

Potpore iz natječaja mogu se dobiti za najviše dvije manifestacije, pri čemu mogu iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova (za ustanove, turističke zajednice i obrtnike), dok gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100 posto iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvijenosti.

U sklopu toga sufinancirat će najam opreme, nabava radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja te najmove prostora za održavanje, prijevoznih sredstava za prijevoz organizatora i izvođača, kao i troškovi smještaja, puta, promocije te usluge zaštitarske službe i druge.

“Zagrebačka županija potporama želi dodatno ojačati turističku ponudu na svom području te motive dolazaka turista kojih je prošlo godine bilo najviše dosad. Sa 75 tisuća dolazaka turista koji su ostvarili 131,6 tisuća noćenja zabilježili smo poraste od čak 26 odnosno 36 posto u odnosu na 2015., a vjerujemo da ćemo i ove godine imati pozitivan trend”, naglašavaju iz Zagrebačke županije.

Iznose da su na takve rezultate osim blizine Zagreba dosta utjecali i sve bogatija eno-gastronomska ponuda, prirodne ljepote, ali i investicije u objekte i sadržaje, pa i mnogobrojne manifestacije koje privlače sve veći broj posjetitelja u područje zelenog zagrebačkog prstena.

(Hina)