Meta nije jedina kompanija koja ozbiljno računa na rast od metaversea. Tu su i HTC, Valve i Sonyjev PlayStation. Lani je u taj segment ušao i Apple

Vlasnik TikToka i najvredniji startup na svijetu, kineska kompanija ByteDance, krenula je stopama Marka Zuckerberga. ByteDance je preko svoje podružnice u SAD-u oglasio da traži više od 40 stručnjaka za metaverse.

ByteDance, koji prema CB Insightsu vrijedi više od 140 milijardi dolara – inače, Facebook vrijedi 475 milijardi – time je signalizirao da očekuje razvoj poslovanja u području metaversa. Na tu se tehnologiju, kao onu koja će obilježiti komunikaciju u budućnosti, okladio Facebook.

Facebook i TikTok najveći su konkurenti na tržištu društvenih mreža. I dok Facebook s Instagramom još drži primat kod srednje populacije, TikTok je postao najbrže rastuća društvena mreža na svijetu i ujedno najpopularnija među mladima.

Upravo stoga, Zuckerberg je izlaz iz te situacije pokušao pronaći u metaversu. Sada je jasno da će mu ByteDance i tu dahtati za vratom.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay