Petrol je poduzeo mjere za naknadu štete zbog reguliranih cijena energenata u prošloj godini u Sloveniji Hrvatskoj, pri čemu od Hrvatske traži naknadu štete u iznosu od 56 milijuna eura, izvijestili su u utorak iz Petrola. 

– Već su poduzete neke konkretne mjere za nadoknadu štete uzrokovane reguliranim cijenama energenata u 2022. godini za Sloveniju i Hrvatsku. Šteta je imala snažan negativan utjecaj na poslovne rezultate grupe Petrol prikazane u preliminarnoj nerevidiranoj ocjeni za poslovanje grupe Petrol za 2022. I u Sloveniji i u Hrvatskoj državnom su odvjetništvu dostavljeni prijedlozi za mirno rješenje spora, i to u Sloveniji u iznosu od 106 milijuna eura, a u Hrvatskoj u iznosu od 56 milijuna eura – navode iz Petrola u priopćenju o jučer održanoj glavnoj skupštini dioničara. 

Iz kompanije su izvijestili i da su već poslali obavijest Europskoj komisiji o utjecaju regulacije cijena na poslovanje i tržišnu konkurentnost u Hrvatskoj. Uputili su i inicijativu vladama obiju država za ukidanje regulacije cijena naftnih derivata.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay