Zdravstveni turizam u punini će u Hrvatskoj zaživjeti tek nakon izmjena zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju, što se očekuje do kraja godine, što je iznimno važno za jačanje pred i posezone te kontinentalni turizam, poručeno je u srijedu s konferencije “Hrvatski turizam 2027.”

Ta je konferencija, održana u organizaciji Jutarnjeg lista, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, okupila više od 200 sudionika i obradila dvije teme – zdravstveni turizam i potrebu kapitalnih investicija.
Na skupu je naglašena veza investicija i razvoja turizma u svakom njegovom segmentu, pa i za pronalazak i zapošljavanje radnika, s čime uz turizam muku muče i drugi sektori.

Investiranje u turizmu se nastavlja

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić istaknula je da zbog tog nedostatka trebati kombinirati više instrumenata pa i kratkoročno otvoriti dodatne kvote za uvoz radne snage, jer će nove investicije u turizmu i njegovo širenje na cijelu godinu i cijelu zemlju tražiti nove kadrove, za koje će dugoročno trebati drugačiji koncept obrazovanja.

“Investicije u turizmu prate njegov rast te je važno da investiranje u turizmu nastavi donositi visokokvalitetne kapacitete i uslugu koja će privući najzahtjevniji segment potrošača pa bi i zarada mogla biti veća. Očekujem da se Hrvatska i njezin turizam ubuduće jače nego do sada promoviraju u tom segmentu”, poručila je Dalić.

AUTOR: Hina
Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr