I ove godine Split je bogatiji za još jedno događanje: treći sajam vjenčanja Wedding Day koji će se održati u Spaladium Areni 23. i 24. siječnja 2016.! Ovogodišnje izdanje sajma, u organizaciji Fancy flowers d.o.o., okuplja 160 izlagača, domaćih i međunarodnih, ali s posebnošću razvoja specijaliziranog destinacijskog proizvoda tematskih vjenčanja – Wedding in Central Dalmatia. Upravo ovim oblikom destinacijskog proizvoda nastoji se doprinijeti očuvanju tradicije i običaja ali i turističke valorizacije povijesnih specifičnosti Splitsko-dalmatinske županije.
Kako u redakciji Terracon Business News-a pomno pratimo sva splitska događanja, kojih nažalost i nema koliko bismo željeli, sa osobitim zadovoljstvom smo se uputili do direktorice sajma vjenčanja, gospođe Gordane Franić kako bismo iz prve ruke doznali više informacija o projektu ali i mali intervju o poduzetničkim vodama ove dugogodišnje splitske poduzetnice.

Gordana, kao prvo pitanje, kako je nastao projekt sajma vjenčana Wedding Day?

Projekt sajma vjenčanja nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada budući da sam u ovom poslu, kao vlasnica salona Glamour Sposa vjenčanice – Split i kao organizatorica, prisutna već petanest godina. Ove godine smo okupili velik broj izlagača tako da ćemo na jednom mjestu ponuditi svim zainteresiranim – budućim mladenkama i mladoženjama – ali i svim ostalim, sve informacije o organizaciji vjenčanja na jednom mjestu. Naglašavam da je ulaz slobodan.

Koliko mi je poznato, projekt nije samo u funkciji sajma već ga obilježavaju i druga događanja?

Tako je! U sklopu sajma imati ćemo i edukativne radionice uvaženih stručnjaka za sve sudionike kao i zabavni dio. Definitivno, centralni događaj će biti revija na kojoj će specijalna gošća biti Nina Morić, poznata hrvatska manekenka s talijanskom adresom.

U hrvatskoj ekonomskoj zbilji, u kojoj je uistinu rijetkost čuti ovakve poduzetničke priče, uistinu mi je zadovoljstvo pratiti Vašu najavu projekta. Inače, kako ste već istaknuli, poduzetnica ste petnaest godina možete li mi reći u nekoliko rečenica kako je biti ženom poduzetnicom uSplitu pa i u Hrvatskoj općenito?

Biti poduzetnicom uistinu zahtijeva na prvom mjestu mukotrpan rad, trud i odricanja ali na prvo mjesto – kao ključ uspjeha – ipak stavljam ljubav prema onom što radite. Svaki projekt i pothvat su ujendo i rizici koje preuzimate ali za sve ipak mora postojati prvenstvno iskustvo i znanje uz dozu kreativnosti u mom poslu. Naravno, poseban naglasak stavljam i na podršku moje obitelji bez koje moj uspjeh ne bi bio ni moguć ni potpun.

Za kraj, možete li dati neki savjet za naše buduće mlade poduzetnice?

Najvažniji u poduzetništvu su stručnost i znanje. Budući da nema škole koja će Vas adekvatno pripremiti za samostalan rad, preporučila bih da prije samostalnog upuštanja u poduzetničke vode steknete znanja u struci. Gradite kontakte i, naravno, radite posao koji volite. Meni je to, uz drage ljude i partnere, s kojima godinama surađujem, donijelo uspjeh. I naravno, osjetit ćete trenutak kada je pravo vrijeme: odvažite se i pokušajte!

Uistinu nema bolje najave za ovogodišnji sajam vjenčanja Wedding Day od ovog inspirativnog razgovora o ženskom poduzetništvu i projektima stoga još jednom svih pozivamo u Spaladium arenu 23. i 24. siječnja!

Foto: Terracon Business News

Autor: Doc. dr. sc. Marija Boban