FRANKFURT, 16. siječnja 2017. (Hina/Reuters) – Koncern Allianz zainteresiran je za preuzimanja, uključujući i u SAD-u, gdje je u potrazi za velikim kompanijama, kazao je izvršni direktor tog njemačkog osiguravatelja Oliver Baete u intervjuu objavljenom u ponedjeljak.

“Samo nam velika preuzimanja mogu pomoći. Kupnja manjih tvrtki za nas nema smisla”, rekao je Baete za muenchenski dnevnik Sueddeutsche Zeitung. “Morat ćemo razmotriti tko bi bio dobar izbor za nas, tko ima čistu bilancu i tko je prihvatljive cijene”, kazao je Baete, naglasivši da su američke tvrtke izuzetno skupe.

Allianz, najveće europsko osiguravajuće društvo, do sada je u SAD-u kupovao samo nišne igrače poput Vatrogasnog fonda.

Baete je naglasio da Allianz nije zainteresiran isključivo za širenja u SAD-u, nego i u Europi, gdje mu je fokus na osiguranju imovine, upravljanju investicijama i osiguranju kredita. Nije komentirao izvješća da je Allianz bacio oko na švicarskog konkurenta Zuerich, koji je već vrlo aktivan na američkom tržištu.

Također, izjavio je da Allianz nikada nije pokretao neprijateljska preuzimanja i svjestan je da velika preuzimanja donose rizike integracije, a pritom uspjeh ovisi o upravljanju dvijema spojenim kompanijama.

(Hina)