ZAGREB, 30. prosinca 2016. (Hina) – Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dokapitalizacijom u iznosu od 10 milijuna eura postaje partner u razvoju trgovačko-zabavnog centra u Puli, koji će se prostirati na 30.000 četvornih metara i koji će unaprijediti ponudu grada, priopćeno je u petak iz te banke.

Investiciju će sufinancirati Fond za kapitalna ulaganja u mala i srednja poduzeća (ENEF), čiji su investitori međunarodne financijske institucije EBRD, EIF, DEG i OeEB. EBRD i ENEF će dokapitalizacijom postati dioničari društva EECF Istra u čijem je vlasništvu Trgovački centar Max Stoja, projektno društvo osnovano radi razvoja i upravljanja trgovačko-zabavnim centrom u Puli.

Centar će se graditi na lokaciji bivšeg kamenoloma i prostirati na 30.000 četvornih metara zakupne površine, uključujući parking s 830 mjesta.

“Projekt unapređuje ponudu grada pružajući nove mogućnosti za zakupce kao i širu ponudu proizvoda i usluga za potrošače”, poručila je Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku.

U priopćenju se navodi i da će novi centar pridonijeti proširenju turističke infrastrukture te produljenju sezone stvaranjem novog zabavnog i ugostiteljskog sadržaja.

“Projekt je razvijen u uskoj suradnji s lokalnom zajednicom te će stvoriti novi prodajni kanal istarskim malim i srednjim poduzećima za plasman lokalnih proizvoda široj javnosti”, poručio je Stevan Muidža, direktor Trgovačkog centra Max Stoja.

EBRD je u Hrvatskoj aktivan kao investitor od 1994. godine i do sada je uložio oko 3,6 milijardi eura u više od 192 projekata.

(Hina)