Hrvatska IT industrija svakodnevno izvješćuje o svojim globalnim uspjesima, a najnoviji primjer je tvrtke Neos koja je među prvih šest FinOps Certificiranih Providera u svijetu.

FinOps metodologija donosi pomak u razumijevanju troškova u cloudu i donošenju informiranih poslovnih odluka i tako povećava poslovnu vrijednost clouda. Kompanije koje koriste FinOps vodilje i najbolje prakse mogu ostvariti najbolju vrijednost za svaki dolar potrošen u cloudu. Kako nam pojašnjavaju iz Neosa, FinOps Certified Service Provider (FCSP) je pretkvalificirani red provjerenih service providera s dubokim iskustvom u pomaganju poduzećima da uspješno usvoje prakse upravljanja cloud financijama. Kao FCSP partner, Neos nudi FinOps podršku, konzultacije, profesionalne usluge i edukaciju za put kroz financijsko upravljanje cloudom za kompanije.

FinOps Udruga se sastoji od gotovo 2000 individualnih članova praktičara iz cijelog svijeta, koji predstavljaju više od 1200 kompanija. Neos je IT kompanija koja se bavi cloud rješenjima, naprednom analitikom i razvojem aplikacija za globalne tvrtke.

Ovog kolovoza postali su dio FinOps udruge kako bi podržali i promovirali disciplinu financijskog upravljanja cloudom kroz najbolje prakse, edukaciju i standarde. Kako nam pojašnjava Davorin Capan, direktor tvrtke, Neos su osnovala još 2002. godine trojica partnera: Mario Mrljić, Davorin Capan i Dražen Marković.