Sindikat koji djeluje u proizvođaču kamiona MAN, u vlasništvu Volkswagena, najavu Uprave o otpuštanju oko 9500 radnika ocijenio je „objavom rata“. MAN bi tako ostao bez četvrtine radne snage, a dio pogona širom Njemačke i Austrije bi se zatvorio. 

Za Nürnberg, grad u kojem MAN ima glavnu tvornicu više od 150 godina, najavljena otpuštanja bila bi katastrofa, ističe za Financial Times Markus Wansch, predsjednik radničkog vijeća. Šira regija sjeverne Bavarske postala je epicentar krize.

Najave otkaza dolaze unatoč činjenici da su proizvođači vozila prijavili stotine tisuća radnika u program Kurzarbeit kojim se vladinim subvencijama čuvaju radna mjesta tijekom krize.

Prije nekoliko tjedana gumarski div Continental poručio je kako je dodatnih 10.000 radnih mjesta u opasnosti, nakon što je godinu ranije podijelio 20.000 otkaza. Proizvođač automobilskih dijelova Mahle namjerava otpustiti najmanje 2000 radnika u Njemačkoj i zatvoriti neke pogone.

Schäffler, kompanija u obiteljskom vlasništvu sa sjedištem 20 kilometara sjeverno od Nürnberga, planira otpustiti 4400 radnika, većinom u Njemačkoj.

Nakon što je najavio otkaze za 6600 radnika, i bavarski ponos BMW razmišlja o dodatnom smanjenju radne snage.

K tome, Armin Laschet, predsjednik pokrajinske vlade Sjeverne Rajne-Vestfalije, Continentalove planove restrukturiranja nazvao je „oblikom hladnog kapitalizma koji nije kompatibilan s našim socijalnim tržišnim gospodarstvom“. IG Metall, moćni sindikat koji okuplja oko 800.000 radnika u automobilskoj industriji, optužuje kompanije da koriste krizu kao izgovor za maksimaliziranje profita.

Međutim, dok je izbijanjem pandemije prodaja u Europi snažno pala, azijsko tržište za sada je stabilno. Podaci za kolovoz pokazuju da je prodaja vozila u EU pala za 18 posto na godišnjoj razini, ali je u Kini porasla za 9 posto. A s kineskog tržišta njemački proizvođači crpe najveći udjel u prihodima. 

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay