Najava novih lockdownova uz rekordne brojke novozaraženih očito ima za posljedicu da su se investitori počeli brinuti i oko budućnosti ovih, do sada, pobjednika u korona krizi. Ipak, nakon ovih ‘popusta‘ cijene dionica svakako izgledaju privlačne ulagačima koji su propustili ukrcati se na raniji vlak izuzetnih prinosa koje su ove dionice donijele u 2020. godini.

Protekli tjedan sezona objave poslovnih rezultata doživjela je svoj vrhunac u SAD-u. U četvrtak, u razmaku od svega nekoliko minuta, tehnološki giganti Apple (AAPL), Amazon.com (AMZN) i Alphabet (GOOGL), te dva dana ranije Microsoft (MSFT) objavili su kako su poslovali u trećem tromjesečju. Rezultati ovih burzovno najvrednijih kompanija pokazali su da ne samo da im poslovanje buja usprkos teškim ekonomskim uvjetima u kojima se globalno gospodarstvo našlo uslijed pandemije korona virusa, već su isti bili bolji nego što su analitičari očekivali. Ipak, cijene ovih dionica, uz iznimku Alphabeta, ošto su skliznule s obzirom da čak i ovih pobjednici u koronakrizi imaju svoje slabe točke.

Najava novih lockdownova uz rekordne brojke novozaraženih očito ima za posljedicu da su se investitori počeli brinuti i oko budućnosti ovih, do sada, pobjednika u korona krizi. Ipak, nakon ovih ‘popusta’ cijene dionica svakako izgledaju privlačne ulagačima koji su propustili ukrcati se na raniji vlak izuzetnih prinosa koje su ove dionice donijele u 2020. godini. Investitori koji ne žele birati među pojedinim tehnološkim dionicama mogu se usmjeriti na ETF Invesco QQQ. Ovaj burzovno trgovani fond kratice QQQ ima zadatak pratiti kretanje Nasdaq 100 indeksa u kojem ove tehnološke kompanije dominiraju sa svojim težinama.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay