Ako se nikada do sada niste odlučili za opuštajući vikend u hotelu ili lijepom apartmanu jer je to bilo preskupo za vaš kućni budžet, ovog listopada pravi je trenutak za to.

U turističko-ugostiteljskim uslugama od 16. do 25. listopada sve bi za domaće goste trebalo biti prepolovljenih cijena u akciji “Tjedan odmora vrijedan”, koju su osmislili Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica.

U tom tjednu omogućuje se domaćim gostima da se počaste izletom, produženim vikendom ili tjednom u nekom dijelu Hrvatske gdje će im biti upola niže cijene za sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

Iako su do akcije ostala još samo tri tjedna, sve do 15. listopada svi koji domaćim gostima žele jeftinije ponuditi svoje usluge mogu se prijaviti za tu akciju. A onda će domaći gosti birati u kojem će smjeru…

PEDESET EURA MINIMUM

Obiteljski iznajmljivači, pak, najlakše će se pripremiti za domaće goste jer su oni praktički uvijek spremni ponuditi im smještaj.

No, kako su svoje cijene prepolovili već u rujnu, ne očekuje se da će ih i dalje snižavati, pa će se apartman za četiri osobe moći dobiti i za 30 eura dnevno. Neki, pak, u tome ne vide nikakvu zaradu pa neće sudjelovati.

– Meni se ne isplati čistiti apartman, mijenjati posteljinu i dezinficirati sve za 30 eura dnevno. Toliko potrošim struje, vode, rada i deterdženata. Moja najniža cijena može biti 50 eura dnevno, a i s njom nemam neku zaradu. Ali za manje od toga neću raditi. Voljela bih imati goste i u listopadu, prijavit ću se za tu akciju pa ćemo vidjeti hoće li biti interesa domaćih gostiju – kaže iznajmljivačica iz Splita.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay