Netflix će upamtiti treće tromjesečje ove godine, ali ne po dobru. Servis za streaming filmova ostvario je najsporiji rast broja pretplatnika u posljednje četiri godine uslijed povećane konkurencije, ukidanja dijela restrikcija zbog suzbijanja pandemije koronavirusa te povratka sportskih prijenosa na televiziji.

Odraz na dionicu

Kako stoji u izvješću za tromjesečno razdoblje do 30. rujna, Netflix je tijekom kvartala pridobio 2,2 milijuna novih pretplatnika. To je razočaralo analitičare na Wall Streetu koji su procjenjivali da je kompanija povećala pretplatničku bazu za 3,4 milijuna.

Očekivanja financijaša nije ispunio ni podatak o dobiti po dionici. Umjesto 2,14 dolara, kompanija je ostvarila 1,74 dolara, odnosno dobit od 790 milijuna dolara. Ipak, valja naglasiti da je godinu ranije dobit iznosila 665,2 milijuna dolara ili 1,47 dolara po dionici.

“Broj domaćih pretplatnika je gotovo stagnirao, što naglašava zasićenost Netflixom na američkom tržištu”, komentirao je za Reuters Ross Benes, analitičar eMarketera. S obzirom da broj domaćih pretplatnika stagnira, porast prihoda vjerojatno će doći od povećanja cijena, dodao je Benes.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay