PPK karlovačka mesna industrija, tvrtka koja posluje u sklopu Grupe Pivac, upravo finalizira investiciju vrijednu 15 milijuna kuna u novu suvremenu farmu tovne junadi u Karlovcu.

Prema njihovim riječima ova investicija znači nastavak razvoja s ciljem povećanja udjela domaće sirovine u finalnoj proizvodnji.

– Jedan dio tih finalnih proizvoda, u kojima se koristi junetina dobivena s naših farmi, tzv. su milanski rezovi, vrlo traženi na tržištu Milana, Firence i Toskane.

Na taj način domaća junetina završava na tržištu najzahtjevnijih i najatraktivnijih svjetskih gastronomskih destinacija, dakle postaje butik roba, izvozni proizvod s visokom dodanom vrijednošću – pojašnjava Miljak te otkriva da se u sklopu farmi nalaze i obradive površine. Miljak kaže da se u prehrambenoj proizvodnji u koronakrizi nije dogodilo ništa spektakularno.

– Proizvodnja hrane je djelatnost u kojoj nema brzog rasta, ni značajnog pada. No, osjetili smo izostanak sezone, pad plasmana kroz turizam i HoReCa kanal – kaže Igor Miljak, predsjednik uprave.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay