Zaposleni su produktivniji kad rade na daljinu i to se vidi prema brojkama. Od ožujka do svibnja produktivnost je bila na iznimno visokim razinama, potom je pala za tri posto između svibnja i kolovoza, ali svejedno je pet posto bolja no ona u istom razdoblju 2019., kad se radilo iz ureda, odnosno, s radnih mjesta.

Izvješće pokazuje i da su zaposleni trenutno najproduktivniji između 10 i 13 sati, ali i da su početkom 2020. bilo najproduktivniji između 10:30 i 15 sati. Radni dan sad započinje oko 9:20 sati, početkom godine je započinjao oko 8:32. Ujedno, završava ranije, u 17 sati u odnosu na 17:38.

No, petodnevni radni tjedan je iščeznuo jer zaposlenici rade i vikendima, ali i prekovremeno. Što se tiče dana u tjednu, najmanje produktivan ostaje petak, a najproduktivniji je utorak, nakon kojeg dolaze srijeda i četvrtak.

Zaključno, rukovodeće osobe u organizacijama moraju se prilagoditi novim okolnostima kako bi ostvarili najbolje moguće poslovne rezultate, posebno jer će ovakva situacija vrijediti još nekoliko mjeseci, a u nekim organizacijama postat će konstanta.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay