Tri najveće hrvatske zračne luke, Zagreb, Split i Dubrovnik, objavile su svoju mjesečnu statistiku za listopad. Sve zračne luke bilježe pad broja putnika u odnosu na rujan, javlja portal Croatianaviation.com.

Pad broja putnika u listopadu, pišu, bio je očekivan iz nekoliko razloga:  već tradicionalno u listopadu ima manje sezonalnih linija, osobito u Splitu i Dubrovniku, a ove je godine zbog utjecaja pandemije cijeli niz linija prestao prometovati već krajem rujna, mjesec dana ranije nego što je to bilo uobičajeno prethodnih godina.

Osim ranijeg ukidanja linija, zrakoplovi koji su prometovali prema i iz tri spomenute zračne luke imali su nisku popunjenost putničke kabine. Uz samu pandemiju i krizu koju ista prouzrokuje, tu je strah od putovanja zrakoplovom zbog učestalih otkazivanja letova te nesigurnost oko čestih promjena pravila na državnim granicama. Sve navedeno rezultiralo je rekordno niskim brojkama – tri najveće hrvatske zračne luke u listopadu nisu zajedno imale ni 100 tisuća putnika (konkretno, bilo ih je 95.432), piše Croatianaviation.com.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay