Gradski odbor SDP-a uklonio je sa svog Facebook profila objavu kojom se poziva građane na potpisivanje peticije Hrvatske udruge za zaštitu od elektromagnetskog zračenja, koja se zalaže za odgodu uvođenja 5G telekomunikacijske mreže “dok se znanstveno ne dokaže da se radi o za zdravlje sigurnoj tehnologiji”.

IPAK SUMNJIČAVI PREMA 5G TEHNOLOGIJI?

Kako se i navodi u prošlotjednom dopisu koji je Klub zastupnika SDP-a poslao Gradskoj skupštini Grada Zagreba, ne samo da je sporna nadogradnja, već i postojeće bazne stanice nemaju potrebnu dokumentaciju i uporabnu dozvolu. U zaključcima koje su SDP-ovci predložili Skupštini napominje se i kako prije postavljanja 5G mreže po Zakonu o elektroničkim komunikacijama nije dostavljena studija o učinku te mreže na zdravlje ljudi i utjecaja na prostor i okoliš.

“Članak 44. GUP-a također propisuje dozvoljene razine jakosti električnog polja te ukupnu gustoću toka snage. U Belgiji su dopuštene vrijednosti mnogo više nego u Zagrebu no ipak je Vlada Regije Bruxelles zaustavila uvođenje 5G mreže. Njihova ministrica za okoliš, Celine Fremault je izjavila “građani Bruxellesa nisu zamorci čije se zdravlje može prodati za profit“ . Nema razloga da Zagreb uvodi 5G prije Bruxellesa te dopusti stavljanje 5G opreme na nelegalnu infrastrukturu”, kaže se u priopćenju koje je medijima poslao predsjednik gradskog Kluba zastupnika SDP-a Zvane Brumnić.

Prije deset godina, u svibnju 2010., tadašnja saborska zastupnica SDP-a Mirela Holy uputila je Vladi zastupničko pitanje o tome predstavlja li fenomen chemtrailsa opasnost po zdravlje i živote

Zastupnica (i) tad oporbenog SDP-a kaže kako su “neke države provele istraživanja uzoraka kišnice te zraka u sportskim avionima u vrijeme pojave chemtrailsa od strane nepoznatih zrakoplova koji su uredno najavljeni kontroli leta, a u tim su uzorcima pronađene mnoge opasne bakterije”.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay