– Imam dobre vijesti za Hrvatsku. Od sutra će Hrvatskoj biti dostupno 500 mil. eura iz programa SURE. To su osobito dobre vijesti za zaposlene i tvrtke jer im programom SURE poručujemo: ne otpuštajte radnike, mi ćemo isplatiti dio njihovih plaća čak i ako ne rade dovoljno, izjavila je u ekskluzivnom razgovoru za HRT predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

– Ne zadržite li radnike i njihovo znanje i vještine, nećete moći preuzeti nove narudžbe kada se oporavite, dodala je Von der Leyen te naglasila je da je ovo mjera koja će zaštititi tvrtke i radnike tijekom pandemije, dok se ekonomija ne oporavi. Dodaje da će druga tranša Hrvatskoj biti isplaćena kasnije – ukupno milijardu eura iz SURE programa.

Von der Leyen smatra da gospodarstvu treba puno više od SURE programa, pa je Komisija predložila program za oporavak “Sljedeća generacija EU” iz kojeg će Hrvatskoj biti na raspolaganju 6 mlrd. eura. – Želimo to zajednički investirati u modernizaciju, u “novi zeleni dogovor”, kako bi naše jedinstveno tržište postalo jače, rekla je Von der Leyen.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay