Upravljanje doživljajem u turizmu jedinstven je i kompleksan proces upravljanja doživljajem i iskustvom turista u destinaciji, a stručnjaci iz turističke industrije nazivaju ga i turizmom druge generacije. Od jeseni će tako Edward Bernays University College biti prva visokoobrazovna institucija koja će u ovome dijelu Europe obrazovati buduće menadžere doživljaja, što mnogi nazivaju “zanimanjem budućnosti”, a samim time potreba na turističkom tržištu rada za takvim kadrom svakim danom raste. 

Jedinstven koncept obrazovanja turističkih stručnjaka

Upravljanje doživljajem u turizmu jedinstven je diplomski studij turizma kojeg su pozdravili mnogi dionici, istaknuti akteri i stručnjaci u turističkoj industriji, jer slijedi put razvoja usmjerenog  na znanstvenu podlogu koju čini povezanost mnogih područja – od antropologije, sociologije i psihologije do političkih znanosti, ekonomije, marketinga i ekologije. Studij će tako oblikovati turističke menadžere koji će biti spremni za stvaranje novih politika i prakse održivog turističkog razvoja u Hrvatskoj, ali i šire. Iako će to biti prva generacija studenata na diplomskom studiju, Bernays upisuje i četvrtu generaciju preddiplomskog studija Menadžment i marketing turističke destinacije koji svojim programom predstavlja programski i sadržajem najinovativniji studij turizma u Hrvatskoj. Završetkom preddiplomskog studija turizma, studenti su najnovijim znanjima i vještinama osposobljeni za rad u domaćem i međunarodnom turizmu te industriji zabave

Turistička industrija žudi za menadžerima doživljaja

Svjetska turistička, kao i mnoge druge resorne organizacije već dugi niz godina ističu potrebu za novoobrazovanim turističkim kadrovima koji će ne samo sudjelovati u turističkim promjenama destinacija i raznih organizacija, već biti pokretači i sukreatori novih politika promjena. Nove generacije tako s ovim studijem dobivaju priliku kroz nekoliko godina biti prvi koji će pokrenuti drugačije i pozitivnije trendove u turizmu, što je i ujedno odgovor zašto baš sada upisati studij turizma na Bernaysu. 

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay