RIJEKA, 22. veljače 2017. (Hina) – Na 1. međunarodnom eno-gastro festivalu WineRi 2017., otvorenom u srijedu u Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, predstavlja se 70-ak vinara te proizvođači raznih delicija.

Na dvodnevnome eno-gastro festivalu može se degustirati više od 300 vina, a predstavljaju se i proizvođači likera, pršuta, sira, mliječnih proizvoda, ulja i čokolade.

Proizvodi su, osim u Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, izloženi i u Visokoj poslovnoj školi PAR, klubu Bačvi, restoranu Kostrenki te “wine&coffee” baru Kod Zajca.

Stručne radionice, predavanja i kušaonice u sklopu festivala vode poznati hrvatski sommelieri.

Posjetitelji od jutra mogu biti na predavanjima o Jarboli – preživjeloj sorti, o zaštićenim proizvodima Primorsko-goranske županije, vinskom turizmu, stjecanju znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, o mjerljivim kriterijima hrvatskog vinogradarstva i vinarstva u svjetskim okvirima, slaganju vinske karte itd.

Međunarodni eno-gastro festival WineRi osmišljen je kao mjesto susreta vinara s ugostiteljima, restoraterima, trgovcima, hotelijerima i svima koji posluju u turizmu te posjetiteljima i turistima. Organizira ga tvrtka Aha marketing, pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, a poduprli su ga Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Primorsko-goranska, Osiječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska gospodarska komora i drugi.

(Hina)