Ministarstvo poljoprivrede u utorak je izvijestilo da je objavljena konačna rang lista projekata mladih poljoprivrednika koji će se sufinancirati s ukupno 151,2 milijuna kuna, a tim se raspoloživim sredstvima može sufinancirati ukupno 1.355 projekata.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem konačnih odluka poljoprivrednicima koji su se prijavili na drugi natječaj za operaciju 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Sve odluke Agencija će izdati tijekom ovog tjedna, a poljoprivrednici svoje odluke mogu preuzeti u AGRONET-u (na kartici ‘odluke’), navodi se u priopćenju.

“Na natječaj za male poljoprivrednike za koji je predviđeno ukupno 151,2 milijuna kuna (protuvrijednost od 20 milijuna eura) zaprimljeno je 4.189 zahtjeva za potporu, što je najviše zahtjeva od početka provedbe Programa ruralnog razvoja u Hrvatskoj. Sredstvima raspoloživim za sufinanciranje po ovom natječaju može se sufinancirati ukupno 1.355 projekata”, ističu iz Ministarstva.

U priopćenju prenose i izjavu ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića kako interes koji su mali poljoprivrednici iskazali za ovu mjeru pokazuje koliko je potencijala za poljoprivrednu proizvodnju u našim ruralnim područjima.

“Malim poljoprivrednicima moramo pomoći da postanu veći, a upravo ova mjera omogućava im unaprjeđenje gospodarstva i povećanje vrijednosti njihove proizvodnje, što je preduvjet za javljanje na druge izdašnije mjere iz Programa ruralnog razvoja RH”, izjavio je Tolušić.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Shutterstock