U porečkoj sportskoj dvorani Žatika u srijedu, 21. veljače, u 12 sati otvara se 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel, koji će s raznovrsnim programom trajati do subote. Svečano će ga proglasiti otvorenim istarski župan Valter Flego. Kako je na današnjoj konferenciji za medije u ime organizatora, porečke tvrtke Studio 053, kazala direktorica sajma Ivana Štiković, Promohotel će se prostirati na 4.500 unutrašnjeg i 500 četvornih metara vanjskog prostora. Predstavit će se više od 200 izlagača, što znači da manifestacija bilježi porast od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu. Narastao je i broj inozemnih izlagača i to za 30 posto.

– Tvrtke koje izlažu dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Belgije i Mađarske. Na sajmu se predstavljaju renomirane hrvatske tvrtke iz HoReCa sektora te europski proizvođači i distributeri koji zastupaju više od 500 poznatih svjetskih brendova. Moramo naglasiti odličan odaziv izlagača unatoč tome što se u istom terminu u Hrvatskoj i inozemstvu održava nekoliko tematski sličnih sajmova. Promohotel je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana i svima ostalima koji se pripremaju za turističku sezonu. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i korisni za širu potrošnju, naglasila je Štiković. Dodala je da je cilj Promohotela približavanje svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu, čime ovaj sajam doprinosi promociji i razvoju Poreča i Istre.

Poduzetnici će na sajmu moći upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Program izlaganja sastoji se od kompletnog HoReCa asortimana, kao što su hotelska oprema i kozmetika, ugostiteljska oprema i inventar, prehrana i slastice, aparati za pripremu toplih napitaka i rashladni uređaji. Tu su i papirnata galanterija, tekstil i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, kreveti i madraci, wellness program, sportska oprema, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za uređenje eksterijera i interijera, namještaj na bazi drva kao osnovne sirovine, razna rješenja s područja IT tehnologija, grafička i vizualna rješenja, električna vozila marke Tesla i ostalo.

Tijekom sajma održat će se specijalizirana predavanja, prezentacije, okrugli stolovi, panel rasprave i edukacije, koje je na presici detaljno predstavila Nataša Ravnić-Gašparini. Zajedno s Turističkom zajednicom Poreča organizirana su dva dana potpuno posvećena edukaciji vlasnika i menadžera u obiteljskom smještaju, o čemu je govorio direktor TZ-a Nenad Velenik koji je kazao da su sva mjesta na besplatnoj edukaciji odmah popunjena a prijavilo se 150 privatnih iznajmljivača. Velenik je istaknuo da privatni smještaj u Poreču jedini svake godine bilježi dvoznamenkast rast te mu time TZ želi pomoći pri dodatnom povećanju kvalitete usluga.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Shutterstock