Tamo s lijeve strane puca pogled na Eufemiju. Zdesna se naslonio cijeli kompleks Monte Mulinija. A ispred nas se odjednom ukazuje Grand Park suptilno uronjen u okoliš, a ispod njega uronjeni su murinzi najluksuznije marine Jadrana…

ACI marina Rovinj. I njezinih pet sidara. Brušeni beton i kamen, komfor, čuvari, specijalizirana posada, u detalj osmišljeni sanitarni čvor, 24-satni videonadzor, čuvar koji točno u minutu svakoga sata prošeta gatovima… I mir. I jutarnja kava uz nacrtani pogled prema rovinjskom starom gradu, besprijekornoj arhitektonskoj bravuri, koja osvaja.

Zalog optimizma

Ne samo zbog toga projekt u koji je uloženo 150 milijuna kuna, što je najveća ACI-jeva investicija u posljednjih 20-ak godina, lagano postaje top-destinacija za malo drugačije goste. One dubljih džepova, koji traže marinu na visokoj nozi.

Putokaz i smjer daljnjeg djelovanja je stvaranje nautičke oaze, koja se bazira na većim plovilima, i gostima više platežne moći. Njima je ujedno omogućen cijeli spektar ugode: od pristupa, preko personaliziranog pristupa, spoj s hotelom, u kojem mogu koristiti usluge wellnessa, dva ureda rent-a-cara, koji nudi luksuzna vozila za, primjerice, što lakši i ugodniji transfer do zračne luke, mogućnost da se iz hotelske sobe liftom direktno dolazi do brodova, riblji restoran koji, po meni, spada među najbolje koje imamo, uskoro ćemo formirati i specijalizirane trgovine koje nude svojevrsni “one stop shop”…

Ovdje su vlasnici 20 i više metarskih brodova uglavnom industrijalci, vlasnici velikih tvrtki i koncerna, arhitekti, a velik broj brodova koji su u njemu dolaze na brodovima od 25 metara naviše, čiji tjedni najam stoji oko 50 do 60 tisuća eura dnevno. Upravo ćete stoga rijetko vidjeti nekog od njih na gatu, jer – jednostavno – oni sav komod koji trebaju imaju na brodu. Uostalom, neslužbeno, lani je Rovinjem prokrstarila gotovo cijela hrvatska nogometna reprezentacija. U tišini i diskreciji, što je ključno, naglašavaju, zbog čega primjerice, u marini nema ni dizalice.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay