ZAGREB, 28. prosinca 2016. (Hina) – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je devetorici korisnika ukupno 17,2 milijuna kuna za za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, izvijestili su u srijedu iz Agencije.

Riječ je o isplatama na osnovi odobrenih sredstava iz programa IPARD, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Kosec Senka iz Svetog Đurđa isplaćeno je 2,2 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekata za držanje peradi, OPG-u Vrček iz Turčina 3,6 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju bioplinskog postrojenja na farmi te Poljodjelskom obrtu Srijem iz Iloka za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za držanje svinja 2,4 milijuna kuna.

OPG-u Kraljić Vedran iz Svetog Đurđa isplaćeno je 1,8 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekata za držanje peradi, tvrtki Stojmerić iz Slunja 1,02 milijuna kuna za podizanje novog nasada voća, a tvrtki LUG iz Donjih Andrijevaca 3,7 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju objekata za skladištenje i sušenje žitarica i uljarica, poljoprivrednu mehanizaciju i  izgradnju postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora na farmi

OPG-u Cenger Jerko iz Daruvara isplaćeno je 1,7 milijuna kuna za ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu i OPG-u Matančić Tihomir iz Slatine 633,2 tisuće kuna za ulaganje u izgradnju objekta za držanje mliječnih ovaca.

(Hina)