ZAGREB, 5. travnja 2017. (Hina) – Ivona Janjić, glasnogovornica tima Antonia Alvareza III, u srijedu je kazala da je sada najvažnije da se u što skorijem roku stabilizira poslovanje Agrokora te da je potreban doprinos svih dionika da se koncern spasi.

“U ovome trenutku najvažnije je u što skorijem roku stabilizirati poslovanje Agrokora. Sada je potreban doprinos svih da se Agrokor spasi. Glavni direktor za restrukturiranje i njegov tim, koji je jučer predstavljen, direktno će nadgledati i provoditi sve financijske i pravne poslove za vrijeme trajanja cijelog procesa restrukturiranja” , kazala je u izjavi za medije Janjić.

Za vrijeme trajanja tog procesa, dodala je, uprave kompanija redovito će upravljati dnevnim poslovanjem kompanija.

“Danas će tijekom dana nastaviti se niz aktivnosti među kojima je i komunikacija sa svim uključenim stranama, prvenstveno sa zaposlenicima i dobavljačima”, istaknula je Janjić.

“Kao što ste jučer mogli vidjeti, glavni direktor za restrukturiranje je izravan, vrlo otvoren za komunikaciju, ali je isto tako realističan i prvenstveno usmjeren na konačni rezultat. I dalje ćemo vas nastaviti redovito izvješćivati o tijeku razvoja procesa”, zaključila je Janjić

Glavni direktor za restrukturiranje koncerna Antonio Alvarez III u utorak navečer predstavio je svoj tim te poručio da je situacija vrlo teška i ozbiljna i nema jamstva da će se uspjeti, ali da će dati sve od sebe. Kao prve korake naveo je uspostavu stabilnosti i likvidnosti te potom restrukturiranje.

“Imamo puno posla, tek smo počeli, nećemo imati puno vremena da prezentiramo sve naše ideje i ono što ćemo napraviti, ali ćemo svakako pokušati dati vam neki uvid. Nastaviti ćemo komunicirati sa svim zainteresiranim stranama… davat ćemo izjave i govorit ćemo o, nadam se, tome što će biti napredak”, rekao je u utorak Alvarez.

U timu Antonia Alvareza III su Michael Corner-Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simović, David Johnston i Barry Hopkins i svi dolaze iz ureda tvrtke Alvarez&Marsal.

(Hina)