Više od 400 developera, AI entuzijasta te predstavnika tvrtki i startupova čije se poslovanje oslanja na umjetnu inteligenciju okupit će se 19. i 20. listopada u zagrebačkom Kraš Auditoriumu na 8. AI2Future konferenciji.

Jedinu domaću konferenciju 100% posvećenu umjetnoj inteligenciji organizira udruga CroAI, koja će okupljanje iskoristiti i da predstavi svoje godišnje istraživanje u umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj. Dvodnevni program donijet će više od 50 predavanja, a razgovarat će se o istraživačkim projektima, najnovijim znanstvenim dosezima i budućnosti poslovanja.

Panel Uloga (ne)predvidive umjetne inteligencije uvest će sudionike u teme konferencije. Veleposlanik Francuske Fabien Freschi, veleposlanik Španjolske Juan Gonzalez-Barba Pera, veleposlanik Indije Raj Kumar Srivastava te Helen Walker-Fleming, zamjenica šefa misije Ujedinjenog Kraljevstva, razgovarat će o tome možemo li razumjeti utjecaj umjetne inteligencije te kako da države i organizacije iskoriste snagu ove tehnologije da potaknu inovaciju i rast.   

Službeni jezik konferencije je engleski, a više informacija o programu možete pronaći putem linka

Cijeli članak možete pročitati na: poslovnipuls.com

Foto: Pixabay