Na popularnoj online platformi za iznajmljivanje smještaja Airbnb od 22. kolovoza najavljena su stroža pravila u slučajevima kada domaćin smještaja otkaže rezervaciju turistima zbog čega će biti izloženi plaćanju većih penala.

“Iako su otkazivanja od strane domaćina prava rijetkost, a na neke rezervacije domaćini ne mogu utjecati, određena otkazivanja mogu poremetiti planove gostiju i narušiti povjerenje u našu zajednicu. Iz tog razloga, u određenim okolnostima, ako domaćin otkaže potvrđenu rezervaciju ili ako se utvrdi da je odgovoran za otkazivanje u skladu s našim uvjetima, Airbnb može odrediti naknade i druge sankcije. Mi ćemo se odreći naknada, a u nekim slučajevima i ostalih sankcija ukoliko domaćin otkaže zbog izvanrednih okolnosti ili određenih valjanih razloga na koje ne može utjecati”, poručili su iz Airbnba iznajmljivačima, navodeći kako će im od 22. kolovoza za otkazivanje rezervacije minimalno naplaćivati 50 američkih dolara do maksimalnih 1000.

Naknada će se temeljiti na iznosu rezervacije i tipu njezina otkazivanja – otkaže li domaćin rezervaciju 48 sati ili manje prije dolaska ili nakon dolaska gostiju, naknada će iznosi 50 posto iznosa rezervacije za neiskorištena noćenja. Otkaže li je pak više od 48 sati i 30 ili manje dana prije početka rezervacije, naknada će iznositi 25 posto njezina iznosa, a u slučaju otkazivanja više od 30 dana prije početka rezervacije vlasnik apartmana bit će penaliziran naknadom od 10 posto iznosa rezervacije.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay