Na prvom mjestu je dm-drogerie markt koji je dobio gotovo polovicu bodova. Na drugom mjestu je LIDL Hrvatska s 13 posto bodova te Müller trgovina Zagreb s 9 posto bodova. 

Slijede Fortenova grupa (Konzum je dio ove kompanije), Kaufland Hrvatska, BIPA, Pevex, Tommy, Plodine, a na desetom je mjestu Pepco. 

Teško je, gledajući ovaj popis, ne primjetiti kako hrvatski radnici najviše cijene njemačke tvrtke. dm je originalno njemačka tvrtka, Lidl i Kaufland su članovi njemačke linije trgovina iz Schwarz-Gruppe, BIPA je također članica njemačke REWE grupe, Muller je također osnovan u Njemačkoj prije skoro 70 godina…

Kad se gleda samo broj ljudi koji je glasao za neku tvrtku, bez obzira na koje mjesto ju je stavio, ispada da bi za dm-drogerie markt radilo 63 posto ispitanika! Ovaj podatak nikoga ne treba čuditi budući da je dm od početka ove godine dvaput, i to značajno, dizao plaće svoim radnicima, a ukupno ih je 1800. Lani im je prosječna plaća bila 10.500, sad se to već penje preko 11.000 kuna. Usto, ove godine su, uz redovite, već dobili dvije ekstra plaće!

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay