Regruteri u tehnološkim kompanijama kažu da se bore pronaći iskusne inženjere koji će zadovoljiti rastuću potražnju za razvojem web aplikacija na tržištu tehnoloških poslova, ponajprije jer je posla sve više, a istinskih stručnjaka, ali i početnika, premalo.

Ono što se u startu može reći jest da su najtraženije vještine u ovoj godini Devops, umjetna inteligencija i strojno učenje. Pritom, 36 posto rekrutera tvrdi da se muče kako bi pronašli iskusne inženjere na tržištu rada, a njih 35 posto tvrdi da je posebno  konkurentno pri potrazi back-end inženjera.

Što se programskih jezika tiče, u 48 posto slučajeva je JavaScript najtraženiji. Istovremeno, 64 posto ispitanih developera navodi da ima potrebne vještine za rad s njime. Odmah iza je Python, a da ga znaju, tvrdi 59 posto developera.

Ali, traži se i TypeScript, softverski arhitekti, stručnjaci za robotiku, cloud, blockchain… Iznimno je teško ne naći posao ako osoba ima potrebno znanje o nekoj od trenutno dominantnih tehnologija.

No, najpametnije se koncentrirati na JavaScript, Python i TypeScript. S ta se tri programska jezika ne može pogriješiti i oni potencijalnog zaposlenika dovode u situaciju postavljati uvjete.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay