LONDON, 20. veljače 2017. (Hina/Reuters) – Online trgovinska platforma Amazon planira ove godine otvoriti više od 5.000 radnih mjesta u Velikoj Britaniji, nastavivši tako povećavati svoja ulaganja u toj zemlji unatoč pripremama Britanaca da napuste Europsku uniju.

Amazon, uz druge divove visoke tehnologije poput Googlea i Applea, čak je i povećao svoju prisutnost Britaniji u posljednjih godinu dana, priopćivši u ponedjeljak da referendumska odluka Britanaca iz lipnja prošle godine o izlasku iz EU-a nije utjecala na njezine investicijske planove.

Plan o povećanju broja radnih mjesta za više od 5.000 u 2017. predstavlja rekordno zapošljavanje Amazona u Britaniji. Time će se broj stalno zaposlenih u toj kompaniji u Britaniji povećati na 24.000. Čelnik Amazona za Ujedinjeno Kraljevstvo Doug Gurr izjavio je da će poslovanje tako teći uz “još brže isporuke, veći izbor i još bolju vrijednost” za britanske kupce.

Amazonov novi glavni ured u Londonu imat će do kraja godine kapacitet za više od 5.000 ljudi, objavila je kompanija. Koncentraciju tehnoloških stručnjaka u Londonu mnoge tvrtke navode kao prednost.

To širenje pokazuje važnost britanskog tržišta, koje je Amazonu drugo po veličini tržište izvan američkog. Prvo je njemačko tržište. Inače, usluge koje se razvijaju u SAD-a uobičajeno se prvo lansiraju na britanskom tržištu, poput Amazon Fresha, prodaje prehrambenih namirnica koja je prošloga ljeta pokrenuta u nekim britanskim područjima.

(Hina)